Yukarıya Dön
Adres
541 Nisbetiye Mahallesi, Gazi Güçnar Sokak
No: 4/2 Beşiktaş-İstanbul
İletişim
info@burakcarbuga.com
Telefon: +90 212 337 27 78

2019 İnternet Trendleri Raporu

Teknoloji dünyasının en güçlü kadınları arasında yer alan ve internet gurusu olarak tanımlayabileceğimiz fikir lideri Mary Meeker, global veriler üzerinde hemen hemen her sektöre ulaşan çarpıcı nitelikteki analizleri ile 300 sayfadan oluşan İnternet Trendleri Raporu‘nu yakın bir tarihte bizler ile paylaştı.

Oldukça detaylı ve içselleştirilmesi belli bir zaman alacak olan bu raporun üzerinde oldukça vakit harcamak, yazıp çizmek, uzaklara dalıp dalıp; sus olup pus olup iç ses ile konuşmamız muhakeme etmemizi gerektirecek.

Mary Meeker  Trendleri Raporu Detayları

12 ana başlıktan oluşan İnternet Trend Raporu; Kullanıcı, geleneksel ve dijital reklam, e-ticaret, tüketici harcamaları, ekonomik büyüme, veri toplama, inovasyon gibi konularda global analizler içeriyor.

– Raporda 2017 verilerine göre dünya nüfusunun %49‘u artık internet kullanıcısı olduğu bilgisini görüyoruz. 2018 yılı sonunda ise beklenen internet kullanıcı sayısı 3.6 Milyar. Bu sayı dünya nüfusunun yarısının artık internet kullanıcı olacağını söyleyebiliriz.

– Mobil penetrasyon büyümesine baktığımızda akıllı telefon satışlarında 2016’ya göre %0‘lık bir büyüme yaşanmış 2017 yılında. 2016 yılı raporunu incelerseniz akıllı telefon satışlarının azaldığını ve çok kısa bir süre içerisinde durağanlaşacağının bilgisini bizlere açıklamıştı.

– ABD kullanıcıları baz alınarak oluşturulmuş internet kullanım verilerine göre yetişkin bir insanın dijital medya tüketimi 5.9 saate çıktığını görüyoruz 2017 yılında. Kırılımlarını inceleyecek olursak; Mobil cihazlarda 3.3 saat, masaüstü ve taşınabilir bilgisayarlarda 2 saat, tablet gibi diğer cihazlarda ise 0.6 saat zaman harcanıyor. Kullanımın yaklaşık yarısının mobilden gerçekleştiğini söylersek bu yıl da mobile first terimini bol bol toplantılarımızda ya da sunumlarımızda söyleyebiliriz. :))

– Yapılan anket kapsamında kişilerin son 10 gün içinde hangi ödeme yöntemlerini kullandıkları sorulduğunda ise %60’nın dijital bir ödeme yöntemini kullandığını görüyoruz. Bunun Fraud etkisinin azalmasının ve akıllı telefon penetrasyon oranın yüksek olmasının ana tetikleyicileri olduğunu söyleyebiliriz.

– Mobilde video izlenim süresinin 30dk‘ya kadar yükseldiğini inceliyoruz fakat videonun yükselişi ile ilgili o kadar çok veriler öğrendik ve sektör büyüklerinden bu konuyu dinledik ki bu başlıktan ışık hızı ile uzaklaşıyorum.

– ABD’deki e-ticaret satış tutarının 2017 yılında 450 Milyar Dolar civarında olduğunu görüyoruz. Bir önceki yıla kıyasla bu grafiğin ciddi bir yüzdelik payı ile büyüdüğünü görüyoruz.

Pazar paylarının mecralar üzerindeki kırılımları, ses teknolojisinin tüketicisi üzerindeki etkisi, ödeme yöntemleri ve tüketici demografisine göre dağılımları gibi bir çok konu dağılımlarını Mary Meeker  İnternet Trendleri Raporu’nun tamamını aşağıdaki slayttan ulaşabilirsiniz.

Daha iyi bir web site deneyimi sunmak için çerezler kullanılıyor. Politika detayını inceleyin.